Kotorvaroški „Orlovi“ startovali motore

vijestiDesetak članova novoosnovanog Moto kluba „Orlovi“ Kotor Varoš uzelo je učešće na tradicionalnom otvoru moto sezone, koju su sredinom aprila u centru Banja Luke organizovali banjalučki moto klubovi „Stršljen“ i „Istok“.
Kotorvaroški motoristi su prije odlaska u Banja Luku imali okupljanje na kotorvaroškom Gradskom trgu odakle su uz grmljavinu motora u koloni prošli ulicama Kotor Varoša.


Cilj nam je da na početku moto sezone upozorimo sve učesnike u saobraćaju na povećan broj motora na ulicama jer idu ljepši dani, te ih pozivamo da povedu računa o bezbjednosti njih samih, ali i nas motorista“, istakao je Slobodan Marić, predsjednik MK „Orlovi“ Kotor Varoš. U narednom periodu kotorvaroški motoristi imaju u planu uspostaviti kvalitetnu i otvorenu saradnju sa lokalnim institucijama i ustanovama. „Tokom ove godine planiramo da uspostavimo kontakte sa Policijskom stanicom, Auto – moto savezom i Crvenim krstom, i uz koordinaciju sa njima nastojaćemo da organizujemo niz pokaznih vježbi s ciljem razvijanja svijesti svih onih koji žele voziti motore da moraju biti savjesni i odgovorni učesnici u saobraćaju“, rekao je Marić. Ciljevi obilježavanja početka moto sezone jesu promocija sigurne vožnje, skretanje pažnje ostalih učesnika u saobraćaju na motocikle i bicikle, podizanje tehničke kulture među mladim generacijama, unapređenje vještine upravljanja motociklom u cilju povećanja bezbjednosti u saobraćaju, te okupljanje vlasnika i ljubitelja motocikala uz širenje drugarstva i solidarnosti.

Leave a reply

Copyright © 2016 MK Orlovi - Moto klub Kotor Varoš