Putinovi “Noćni vukovi” stižu u Bosnu i Hercegovinu

Najveća bajkerska skupina iz Rusije “Noćni vukovi”, koja je između ostalog poznata i po prijateljstvu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom počinje svoju turneju pod nazivom “Slavenski svijet 2016”, u sklopu koje će posjetiti i Bosnu i Hercegovinu.
Bajkeri
U maršu koji zovu i “jačanje dijaloga između slavenskih naroda” posjetit će ukupno 12 zemalja, među kojima i Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bugarsku.
Evgeni Strogov, generalni šef ruske moto turističke organizacije pojasnio je da se turneja planira proteklih šest mjeseci, s ciljem jačanja suradnje između Rusije i zemalja slavenskog porijekla.
“Želimo povezati pravoslavne zemlje slavenskog svijeta. Na Balkanu imamo Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru, i mislim da se tamo možemo osjećati kao kod kuće”, kazao je za bugarski nacionalni radio Strogov.

“Noćne vukove” inače predvodi Alexander Zaldonstanov, koji ima nadimak “The Surgeon”, odnosno “Kirurg”, a organizacija postoji od 1980. godine, kada je osnovan kao klub ljubitelja motocikala i rock'n'roll glazbe.
Sada imaju jake veze s Vladimirom Putinom, prvim čovjekom Rusije, koji ih u medijima često oslovljava s “prijatelji”.
Balkan Insight piše da su “Noćni vukovi” redovnu sudionici nacionalnističkih marševa, financirani su od Kremlja, a umiješani su duboko u strukturu ruske pravoslavne crkve.
Njihovi posjeti Bugarskoj uvijek donose podijeljena mišljenja, budući da ih jedna strana javnosti podržava, dok druga smatra da su oni tu samo da bi provocirali.
Neće im biti prvi put da idu u Crnu Goru, budući da su već jednom došli u manastir Ostrog – gdje im je društvo pravio Emir Kusturica.
U listopadu 2014. godine bajkeri su posjetili Crnu Goru na turneji pod nazivom “Ruski Balkan”, a njihova posjeta je i promovirana na stranici Ambasade Rusije u Podgorici.
Tamo imaju i svoj ogranak, koji operira pod motom “Moli se Bogu i držite se Rusije”. Kada je 2011. godine Putin dolazio u Beograd, na utakmicu Zenita i Crvene zvezde, Goran Jovanović Fonza je u počasnoj loži beogradskog stadiona sjedio pored njega. Fonza je lider srbijanskog ogranka Vukova.
“Noćni vukovi” su inače poznati u Srbiji zbog robusne podrške Srbima s Kosova, ali i zbog humanitarnog rada i podrške “pravoslavnoj braći”.

Copyright © 2016 MK Orlovi - Moto klub Kotor Varoš